Szabadbattyán

2016.08.21. 20:50

Tájház és falukemence

Szabadbattyán - Befejeződött a tájház felújítása, átalakítása, melyre 2,7 millió forintot költöttek. Az ünnepen avatták.

V. Varga József

Az újabb közösségi tér - a tájház - helyiségeivel és külső környezetével, a kemencével és az azt körülvevő miliővel a régi idők letűnt hangulatát idézi - fejtette ki lapunknak Polyák István polgármester. A közösségek számára olyan lehetőségeket igyekeztek teremteni, amelyek révén a bensőséges atmoszférájú tájház alkalmas kisebb rendezvények, hagyományőrző programok lebonyolítására. Az épületben kapott helyet a Pallay-gyűjtemény (Pallay József festőművész a falu szülötte), a néprajzi, helytörténeti kiállítás és egy közösségi tér, vizesblokkal és konyhával. A falukemence - melyhez egy kiülő is készült - Csókási Lajos alpolgármester tiszteletdíj felajánlásából épült. A szombati átadáson a polgármester a számos helyi vállalkozó, mesterember munkáját külön is megköszönte. A katolikus templombeli istentiszteleten Szűcs Sándor református lelkész és Mayer László helyettes esperes, plébános megáldotta és megszentelte az új kenyeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!