Sport

2016.09.08. 17:35

Jung Józsefre emlékeznek a tornával

Szabadbattyán - Jung József labdarúgó edző emlékére utánpótlás futball emléktornát rendeznek nyolc csapat részvételével szeptember 24-én, szombaton.

V. Varga József

A szabadbattyáni kötődésű, országosan elismert labdarúgó edző tiszteletére kispályás futball emléktornát rendeznek a településen. A sportrendezvényt Simon István vállalkozó kezdeményezte és támogatja, a lebonyolításban partnerei a Szabadbattyáni KSE, a Batthyány Lajos Általános Iskola és az önkormányzat. Az emléktorna fővédnöki tisztét Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője tölti be.

Jung József edzőre utánpótlás futball tornával emlékeznek Fotó: FMH-archív/V. Varga József

A múlt évben, 66 éves korában elhunyt Jung József labdarúgó edző, a Dunaferr korábbi vezetőedzője Szabadbattyánban kezdett, utána Székesfehérváron a MÁV Előre, majd a Videoton következett, a Vidivel 1997-ben országos ifjúsági bajnokságot nyertek. Azután Duna menti esztendők jöttek, szakmai és ifjúsági sikerekkel. Tizenegy évet dolgozott a dunaújvárosi labdarúgásban, pályáját a sportiskolánál fejezte be, a nyugdíj után nevelőtanárként dolgozott. Három éve visszaköltözött szülőfalujába, s azonnal bekapcsolódott a szabadbattyáni sportegyesület utánpótlásnevelő-munkájába. A fiatalokat mindig a labdarúgás szeretetére nevelte, arra, hogy bízzanak a munkában, s szenvedéllyel játsszanak. Ha kell, kínlódjanak, küzdjenek, mert másképpen nem lehet, nem szabad.

A meghívásos focitornán nyolc csapat, Káloz, Kőszárhegy, Nádasdladány, Polgárdi, Soponya, Szabadbattyán, Tác és Úrhida 2006. január elseje után született általános iskolás diákjai vesznek részt - tudtuk meg Simon Istvántól, Polyák István polgármestertől, Ekler Zoltán iskolaigazgatótól és Bodor Károlytól, a labdarúgó szakosztály elnökétől. A mérkőzések két pályán zajlanak majd, a csoportmérkőzések után a helyosztók következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!