Vizsgák

2024.05.06. 10:11

Megkezdődtek az érettségik, Orbán Viktor is üzent a vizsgázóknak (videó)

2024-ben vizsgáznak először azok a középiskolások, akik már a 2020-as Nemzeti alaptanterv alapján tanultak, és a megújult érettségi vizsgarendszer szerint érettségiznek. A miniszterelnök különleges videóval biztatta az ifjakat.

MW

Egy gimnázium intézményvezetője (b) átveszi a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga feladatlapjait Pécsen, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Hatósági Osztályán 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Ruprech Judit

A vizsgákat május 3. és július 3. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 3150 érettségi vizsgabizottság működik közre – jelezte az Oktatási Hivatal. Az írásbeli vizsgák május 27-ig tartanak. Az első héten a vizsgák kivétel nélkül pontban 9:00-kor kezdődnek – emlékeztet összefoglalójában az Origo.

Pénteken már megtartották a nemzetiségi vizsgákat, az első kötelező tantárgyból, vagyis magyarból hétfőn középszinten 73 472, emelt szinten pedig 2066 tanuló ad számot tudásáról. 

  • Kedden a matematika következik, ebből középszinten 69 047-en, emelt szinten 6616-an vizsgáznak.
  • Szerdán jön a történelem, középszinten 68 802-en, emelt szinten 7679-en adnak számot a tudásukról.
  • Csütörtökön angolból középszinten 34 491-en, emelt szinten 20 821-en;
  • pénteken pedig német nyelvből középszinten 7772-en, emelt szinten 2332-en érettségiznek.
 

Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12., a középszintű szóbelik június 17. és július 3. között lesznek. A vizsgaidőszakban összesen több mint 49 000 végzős középiskolás érettségizik – tudatta az Oktatási Hivatal.

Orbán Viktor is sok sikert kívánt az érettségizőknek, közösségi oldalán egy különleges videómontázst osztott meg a diákok biztatására.

A videón a kormány tagjainak fiatalkorai tablóképeit vágták be, amelyek után láthatjuk, hogyan dolgoznak manapság.

„Ha mi túléltük, nektek is sikerülni fog! Hajrá érettségizők” – mondta a kormányfő.

A teljes cikk további érdekességekkel IDE KATTINTVA olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában