Kezdetnek nem is rossz

2024.05.07. 20:03

Kovács Bálint kétszer is a legjobb tízben

Kovács Bálint a gyengébbre sikeredett időmérőt követően mindkét futamon a legjobb tízben zárt a világbajnoki mezőnynek is beillő Superbike kategóriában, ami kiváló alap a folytatáshoz.

Szupkai Gábor

Erősen indította a szezont Kovács Bálint

Fotó: RPP / Damon Teerink

Tavaly a rendkívül erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában. A 22 éves fehérvári versenyző tehát a második idényét kezdte meg az IDM-ben, a Superbike kategóriában. A motoros a sikeres hételeji tesztet követően bizakodva várta a hétvégét, ám egyrészt az erőviszonyok nagyon megváltoztak – a királykategóriában vb-szintű mezőny gyűlt össze –, ráadásul egy technikai hiba is közbeszólt, így végül a 15. rajtkockát tudta megszerezni. Mindkét versenyen a visszafogottabb rajt után jelentősen előre lépett: az esőben rendezett első futamon a 8., míg a száraz körülmények között megrendezett másodikon a 9. helyet szerezte meg, így összetettben a nagyon értékes 15 pontjával a 9. helyen várja a folytatást.

– Azt már az első szabadedzésen láttam, hogy az erőviszonyok nagyon megváltoztak, elképesztően erős mezőny gyűlt össze Sachsenringen. A harmadik tréningre összeállt minden, a tempóm is az 5-10. helyre megvolt. Bizakodtam a jó időmérőben, azonban egy technikai hiba miatt mindössze egy kört tudtam teljesíteni, ami a 15. rajtpozícióra volt elég. Azt tudtam, hogy ezen a pályán nehéz előzni, ám mindkét versenyen a visszafogott rajtom ellenére sikerült előre jönnöm. Előbb esőben a 8., majd száraz körülmények között a 9. helyen végeztem. Fontos pontokat szereztem, összességében elégedett vagyok a szezonnyitón nyújtott teljesítményemmel – értékelt Kovács Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában