A női amatőr elődöntőn a BEAC csapatával találkozik a DKKA

2024.05.07. 13:09

Kilenc pontnyi előnyt szereztek az első meccsen

Budapesten, a BEAC létesítményében vívta az NB I/B-s női amatőr elődöntő első mérkőzését a szezonban végig kiegyensúlyozottan teljesítő DKKA együttese. A vendégek kilenc ponttal nyertek.

Horog László

Szentpáli Gergő vezetőedző tanítványai megnyerték az elődöntő első, idegenbeli mérkőzését

Fotó: Horog László/FMH

A látogatóknál Szücs Lillán kívül mindenki hadra fogható volt a BEAC Bogdánfy utcai pályáján. Varga Sára kosaraival hat ponttal vezettek a Fejér vármegyeiek, 6-12 volt az állás. Kapaszkodott a BEAC, 17-17-nél egalizáltak. Dávid, Laufer és Papp negyed végi pontjaival 19-23-ra álltak az együttesek. Egymás mellett haladtak a csapatok a második negyedben is, 27-27-nél utolérte a koronázóvárosiakat a házigazda, 33-31-nél pedig vezetett is. Kötő és Laufer góljaival fordítottak Szentpáli Gergő játékosai, 33-35 állt a táblán a nagyszünetben.

Frindt, Varga és Szücs hármasával kezdődött a második félidő. Tizenegy ponttal ellépett a DKKA, később közelítettek a hazaiak, Frindt jókor talált be távolról, hét pontra nőtt a differencia. Az utolsó 4 percben nem született BEAC-pont, a vendégeknél viszont betalált Drávecz, Kötő és Varga Sára is. A fehérváriak nagy csatában nyerték az elődöntő első mérkőzését, ami nem sikerült túl szépre és látványosra, a meccs képe alapján talán ennél kisebb különbség volt a két csapat között. A DKKA-ból Laufer Gabriella 17 pontig és 16 lepattanóig jutott, ami 23 VAL-t ért, míg Varga Sára 20 pontot és 15 VAL-t ért el. A döntőbe jutásról a vasárnap kora délutáni, székesfehérvári visszavágó dönt.

BEAC Újbuda–Dávid Kornél KA 61-70 (19-23, 14-12, 18-20, 10-15)

DKKA: Varga S. 20/9, Szücs Lu. 7/3, Frindt N. 9/9, Laufer G. 17, Drávecz B. 10. Csere: Kötő L. 3/3, Dávid M. 2, Papp L. 2, Vas B., Vas V. Vezetőedző: Szentpáli Gergő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában