Női vízilabda

2024.05.05. 20:02

A harmadik negyed döntött, kikapott a DFVE

Nem kezdte jól a DFVE a ZF-Eger ellen a női vízilabda OB I rájátszásának bronzcsatáját, miután 10-5-re kikapott hazai környezetben vasárnap délután.

Szabó Róbert

Sima vereséget szenvedett a bronzcsata első mérkőzésén a DFVE

Fotó: DFVE / Facebook

A Ferencváros ellen elbukott elődöntő után a tavalyi döntős ellenféllel, a ZF-Egerrel szemben küzdhet meg a női vízilabda OB I rájátszásában a bronzéremért a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület. A párharc az egyik fél második győzelméig tart, így az volt a kérdés melyik együttes kerül ehhez közelebb vasárnap.

A dunaújvárosiak kezdték jobban a meccset, Szabó Nikolett révén pedig meg is szerezték a vezetést, de a vendégek bő egy perc leforgása alatt fordítottak is: előbb Borsi Ilona, majd Szilágyi Dorottya volt eredményes. A folytatásban hol itt, hol ott maradtak ki a helyzetek, míg nem négy és fél perccel a negyed vége előtt Horváth Brigitta egyenlített. Az utolsó egy percre döntetlennel fordultak a felek, de 35 másodperccel a szünet előtt Pogonyi Bíbor előnyhöz juttatta a vendégeket, amire húsz másodperc múlva Jonkl Csenge válaszolt, 3-3.

A fordulás után jobban kezdett az Eger, Szilágyi Dorottya gyorsan gólt lőtt és előnyhöz juttatta csapatát. Ezután Dobi Dorina Lili még egyenlíteni tudott bő öt perccel a nagyszünet előtt, de két perccel később Lendvai Natasa Sára is eredményes volt, majd Szikágyi Dorottya ismét betalált, így az egriek vezetésénél vonulhattak pihenőre a felek, 4-6.

A harmadik negyedben aztán pontot tett az érdemi kérdések végére az Eger: két perccel a kezdés után Szellák Csenge lőtt gólt, majd két perccel a játékrész vége előtt ismét betalált, így már néggyel mentek a vendégek, 4-8.

Az utolsó felvonásban a Dunaújváros még szépíteni tudott, Garda Krisztina volt eredményes, de az ő góljára előbb Bódi Fruzsina Krisztina, majd Szellák Csenge válaszolt. Utóbbi állította be a végeredményt, 5-10.

A felek legközelebb május 8-án találkoznak Egerben, ahol a Dunaújvárosnak kötelező a győzelem, ha szeretné életben tartani a bronzérem megszerzéséről szövögetett álmait.

DFVE – ZF-Eger 5-10 (3-3, 1-2, 0-2, 1-2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában