Még idén elindulhat a kivitelezés

2024.05.07. 13:30

Vármegyei támogatással újulhat meg az adonyi Sarlós Boldogasszony templom

A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián Ronyecz Péter polgármesterrel és Spányi Antal megyés püspökkel tárgyalt az adonyi katolikus templom felújításának ügyében.

Héjj Vivien

Az adonyi katolikus templom felújításáról egyeztetett Ronyecz Péter polgármester, Spányi Antal megyés püspök és Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke

Fotó: Skobrák Dénes

Amint arról a vármegyei közgyűlés elnöke közösségi felületén is hírt adott, a Fejér Vármegyei Közgyűlés 200 millió forintos támogatást nyújtott Adony önkormányzatának, s ezzel egyidejűleg nem titkolt cél volt, hogy Adony költségvetése olyan szinten megerősödhessen, hogy a templom teljes körű felújítása – a helyi katolikus közösség, a Székesfehérvári Egyházmegye és a Fejér Vármegyei Önkormányzat összefogásával – megtörténhessen.

– Ronyecz Péter polgármester úr tájékoztatása szerint a rekonstrukció előzetesen tervezett költsége 206 millió forint. A felújításhoz szükséges dokumentáció elkészült, még idén elindulhat a kivitelezés – osztotta meg a jó hírt Molnár Krisztián, s hozzátette: közös cél, hogy a templom még sokáig hirdesse Isten dicsőségét, és szolgálja az odajáró hívek közösségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában