Választás

2024.05.05. 19:00

Roma és horvát nemzetiségi jelölteket vettek nyilvántartásba

Feol.hu

Fotó: Unsplash

A duol.hu számolt be arról, hogy ülést tartott a napokban a Helyi Választási Bizottság, amelyen újabb jelölteket vettek nyilvántartásba a június 9-i választásokra.

Mint azt az ülés jegyzőkönyve tartalmazza, Hanák Tamás, a HVB elnöke arról tájékoztatta a bizottságot, hogy Huszti Zsolt személyében delegált megbízott tagot a HVB-be a Rajta Újváros! Egyesület, aki április 26-án a polgármester jelenlétében letette esküjét.

A bizottság döntéshozói munkája jelöltek nyilvántartásba vételéről szólt, ezúttal a roma és a horvát nemzetiségi önkormányzati választásokra.

A roma nemzetiségi választás esetében 25 támogatói ajánlást kellett összegyűjteniük azoknak, akik indulni kívánnak ezen a voksoláson. A szükséges jelöltállítási feltételeket teljesítette, és a bizottság most meghozott döntése alapján hivatalosan is indulni fog a Cigány Közösségek Szövetségének öt jelöltje: Hosszú János, Kovács László, Matlagné Patai Mónika, Tolnai Viktória és Sztojka Terézia.

A horvát nemzetiségi választáson való induláshoz mindössze öt támogatói ajánlás kellett. A bizottság a Magyarországi Horvátok Szövetsége Egyesület három képviselőjelöltjét, Mórocz Erikát, Markovicsné Bárdosi Zsuzsannát és Miskolczi Lászlót hivatalosan is nyilvántartásba vette.

Szerző: Molnár Emese

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában