Ugrifüles, Szekér út, Páros élet és Futrinka utca

2024.04.29. 10:00

Családi nap és Falusi olimpia Úrhidán

Családi napot és Falusi olimpiát rendeztek Úrhidán, számos társprogrammal együtt. Mint például a lovagoltatás, az arcfestés és a csillámtetoválás, valamint a közkedvelt palacsintaevő verseny. A jótékonysági autóstalálkozót, autósfelvonulást Beniért szervezték (Mentsük meg Benit!), a tartalmas napot az E.V.M. zenekar rockkoncertje zárta.

Az olimpiai győztesek csoportja

Forrás: Az egyesület

A Családi nap és Falusi olimpia rendezvénye felett, az önkormányzat felkérésére, az Úrhidai Karate Egyesület bábáskodott. A helyszín a Szabadidőpark volt, és a közös bemelegítést követően elstartolt a sportos program. Az „olimpikonok” igyekeztek a számukra könnyebb állomásokkal kezdeni, hogy utána a megmaradt erejüket összegyűjtve teljesíthessék a nehezebb gyakorlatokat.

Többen már rutinosan végezték – az újonnan nevezők csodálkozó tekintetének kereszttüzében – a nem könnyű játékos feladatokat. A szervezők az idén ismét a szokott színvonalon állították össze az egyes állomásokat, és bonyolították le a versenyszámokat.

A gyerekek, a sportolás mellett, kézműves-foglalkozáson vehettek részt, lovagolhattak, légváron ugrálhattak, majd az eredményhirdetést követően próbára tehették magukat a mindenki által nagyon várt palacsintaevő versenyen.

A rendezvény elérte célját, mert kicsi és nagy együtt mozgott a friss levegőn; sportos családok szálltak harcba, hogy a lehető legjobb eredményt elérjék.

A Falusi olimpia feladatai a következők voltak: Agytorna. Muszklimozgató. Szemtorna. Ugrifüles. Szekér út. Erőfeszítés. Nyomás. Célzás. Páros élet. Futrinka utca. Ingoványos. Tömött gömböc. Eszközös. Konyhai praktikák.

A Legsportosabb család cím a Herczeg-Szíjgyártó családnak dukált: Herczeg-Szíjgyártó Réka, Halász Kristóf, Herczeg-Szíjgyártó Szilvia.

Szerző: Soós Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában