Krimi

2024.05.06. 12:01

Versenyeztek a luxusautók, ezért halt meg két ember Szalántánál

Lincshangulat alakult ki, életfogytiglant követelnek Szalántán az életben maradt ámokfutónak a helyiek.

Esély sem volt a túlélésre ebben az autóban

Fotó: bama.hu / Laufer László

Brutális baleset történt szombaton, május 4-én, Szalánta mellett az 58-as főúton. A karambol úgy történt, hogy egy hosszabb egyenes szakaszon egy Audi S5 és egy Mercedes-AMG GT versenyzett egymással, ám azzal nem számoltak, hogy nemcsak ők közlekednek a szakaszon, hanem egy suzukis is. A Suzuki Ignis sofőrje balra tervezett kanyarodni, kitette az indexét és megkezdte az irányváltást, viszont a sofőr nem vette észre, hogy autóját éppen nagy sebességgel előzik. Az első autó még félre tudta rántani a kormányt és megúszta egy koccanással, viszont a Mercedes telibe kapta a kanyarodó autót. 

Az ütközés erejét mutatja, hogy a Suzuki Ignis eleje leszakadt, az AMG pedig felismerhetetlenre tört, hátsó tengelye kiszakadt és a fűben landolt. 

Nem mellesleg a Bors információi szerint a Mercedesnek nem volt érvényes forgalmi engedélye. A „férfias játék” vége tragédia lett.

Mint kiderült, a korábbi MMA-harcos, Eb-bronzérmes Stétz Dániel és barátnője haltak meg a fának csapódott autóban, esélyük sem volt a túlélésre.  

Az Ignisben utazó nagymamát és unokáját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

A nagymama és az unokája életéért még küzdenek
Fotó: bama.hu / Laufer László

Hatalmas a felháborodás

A helyiek között lincshangulat alakult ki az életben maradt audissal szemben: a helyiek életfogytiglant kérnének a túlélő száguldozóra.

– Nagyon felháborító az, ami történt! Egy újgazdag fiatal a haverjával azt képzelte, hogy profi autóversenyzők a sportautóikkal. Viszont arra már nem gondoltak, hogy mások életét is veszélyeztetik, és tessék, meg is van a baj! Sokáig az a hír járta, hogy a nagymama életét vesztette, de kiderült, hogy életben van, küzdenek érte, megműtötték – mondta indulatosan P. László, egy helyi lakos, aki szerint ha hátulról mennek a Suzukiba, akkor nagy valószínűséggel a kisgyermek is meghalt volna!

Én úgy gondolom, hogy az alap, hogy elveszik a túlélő audis jogosítványát, de a két halott miatt életfogytiglanit kérnék rá, de nem csak én... Itt mindenki helyben, mindenkitől ezt hallom!

– mondta László a Borsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában